Curs de scris personalizat pentru echipa ta

Ajută-ți angajații să aibă mai multă încredere în ei, să comunice cu claritate și să-ți promoveze produsele și serviciile mai eficient cu un curs de scris personalizat pentru afacerea ta.

Cine are nevoie de un curs de scris?

Indiferent de domeniul de activitate, cu toții scriem zi de zi. Fie că e vorba de mesaje de chat, email-uri de business, prezentări pentru clienți sau rapoarte pentru board, să scrii clar, concis și convingător e un skill esențial.

Un sondaj realizat de BlacuSens arată că profesioniștii din diferite domenii, de la publicitate & marketing, până la tehnologie și servicii financiare, înțeleg importanța scrisului și-și doresc să aibă acces la oportunități de învățare.

Cursul de scris poate fi personalizat, pe baza unor principii de bază, cu cunoștințe și exerciții specifice profilului participanților:

 • Tinerii la început de carieră învață fundamentele comunicării eficiente în scris pentru o adaptare mai rapidă la lucrul în echipă și colaborarea cu clienții.
 • Profesioniștii de marketing, comunicare, social media sau PR își consolidează un mindset de scris cu impact, bazat pe beneficii și principii de persuasiune, și pot aplica lecțiile imediat în textele de promovare.
 • Angajații cu experiență din orice domeniu află cum să facă prezentări atractive, să scrie rapoarte ușor de parcus și emailuri convingătoare.

Ce probleme rezolvă un curs de scris?

Problemele comune cu care se confruntă angajații în comunicarea zilnică sunt:

 • Lipsa clarității și conciziei.
 • Texte prost organizate și greu de înțeles.
 • Idei repetitive care îngreunează comunicarea.
 • Scrisul neconvingător care nu își îndeplinește scopul.
 • Lipsa creativității în mesajele de promovare.
 • Folosirea în exces a jargonului.
 • Tonul nepotrivit care poate crea tensiuni în echipă sau cu clienții.

Fiecare are anumite probleme care pot fi ajustate ușor cu tehnicile potrivite și cu un feedback constructiv de la un specialist în scris și editare, care înțelege și nevoile de business.

Cursul de scris nu este creat pentru a vâna greșeli, ci pentru a împărtăși bune practici și a exersa tehnici de copywriting și persuasiune. Ele sunt utile oricui, de la juniori care au nevoie de mai multă încredere în comunicare, la lideri care vor să influențeze și să inspire.

Beneficiile unui curs de scris

Cursul de scris te învață să scrii convingător și cu impact și are beneficii atât la nivel individual, de dezvoltare profesională, cât și la nivel de business, de eficientizare a costurilor și resurselor.

 • Comunicare clară. Cursul ajută angajații să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și să evite confuziile și neînțelegerile.
 • Fluidizarea comunicării interne. Textele clare și mesajele concise îmbunătățesc fluxul de lucru între colegi și echipe.
 • Reputație îmbunătățită. De la manageri de HR, la specialiști în marketing și echipa de suport sau vânzări, cu toții reprezintă compania pe piață. Scrisul eficient și persuasiv contribuie la o imagine excelentă de brand.
 • Marketing mai eficient. Un curs de scris poate ajuta la dezvoltarea abilităților necesare pentru a crea conținut de calitate care atrage și fidelizează clienții.
 • Scăderea costurilor. Toate de mai sus ajută la economisirea timpului și resurselor, reducerea ambiguității, prevenirea erorilor costisitoare și optimizarea bugetului de promovare.
 • Decizii mai bune. Scrisul clar și logic sprijină procesul decizional. Acesta ajută angajații să-și structureze gândirea și să expună soluții într-un mod coerent.

Liderii puternici știu importanța scrisului. Jeff Bezos, fondatorul Amazon și unul dintre cei mai influenți oameni din lume, a creat o cultură a scrisului la Amazon. Jason Fried, CEO Basecamp, a introdus scrisul ca test de angajare pentru toate pozițiile din companie. Iat Matt Mullenweg, CEO Automattic, insistă ca interviurile să fie făcute în scris.

Acestea sunt doar câteva exemple care arată că tot mai mulți înțeleg importanța scrisului. Într-o lume remote, hibridă sau orice ne mai rezervă viitorul, să te exprimi bine în scris este un avantaj competitiv.

Vrei să afli mai multe? Scrie-mi pe sabina [at] blacusens [punct] ro sau prin formularul de contact de mai jos.

Ce învăț la cursul de scris?

Cursul de scris a fost creat special pentru angajații din companii care scriu zilnic și pot beneficia de pe urmă învățării și antrenării unor tehnici de copywriting, editare și persuasiune.

În funcție de nevoile fiecărei echipe și de timpul alocat cursului, vom pune accent pe anumite tehnici, fundamentate prin exerciții și feedback din partea trainerului.

Scrie-mi pe sabina [at] blacusens [punct] ro sau prin formularul de contact de mai jos și primești o ofertă personalizată, în funcție de nevoile echipei tale.

Ce spun participanții

M-am bucurat când Raluca Dumitra a propus să participăm cu toată echipa de marketing a eJobs Romania (componenta care scrie zilnic un fel de text sau altul) la cursul despre scris susținut de Sabina Varga. Pentru că am avut ce să învățăm/să repetăm/să ne amintim, indiferent de numărul de ani de scris pe care-l avem în spate.

Iulia Văcăroiu, Brand Manager eJobs Romania

Despre trainer

Bună, eu sunt Sabina Varga și te ajut să scrii mai bine. Sunt freelance writer și scriu de profesie de 20 de ani, mai întâi în presa scrisă, apoi în publicitate, marketing și comunicare.

De la copywriter în agenție, la senior content marketing manager în corporație sau director de marketing în startup, am avut joburi care m-au învățat să înțeleg audiențe și nevoi de business diverse.

Sunt și gazda Zest, un podcast care aduce scrisul mai aproape de oameni din 2019, premiat la la Webstock în 2020 (locul III) și 2021 (locul II). Organizez un atelier lunar de scriere compulsivă – Draft, la care participă oameni cu meserii variate care vor să-și antreneze scrisul într-un spațiu prietenos.

Știu care este puterea scrisului și cred că avem cu toții de câștigat dacă învățăm să comunicăm mai clar și convingător. De aceea am devenit și trainer și îmi doresc să împărtășesc cu cât mai mulți tehnicile simple care le pot face viața mai ușoară.

Trimite-mi un mesaj pe sabina [at] blacusens [punct] ro sau prin formularul de contact și hai să scriem împreună cu mai mult impact.