5 chestii pe care să le faci în 2018

comunicare

Știu că vă plac listele, așa că încep anul scurt, cu cinci chestii care pot îmbunătăți comunicarea dintre noi toți. Subiective și-ntr-o ordine întâmplătoare:

  1. Ascultă idei diferite de-ale tale și puncte de vedere contrare, chiar dacă ți-e greu, chiar dacă nu ești de acord. Nu uita că și ceilalți au impresia, la fel ca tine, că au dreptate. Toate surprizele politice și sociale (poate și personale) din ultimii ani au apărut pentru că lumea a ignorat celelalte „bule”.
  2. Citește. Nu găsești timp? Ți-e greu să ai la tine mereu o carte? Descarcă un app dedicat (eu folosesc Amazon Kindle), cumpără o carte de câțiva dolari și citește câteva pagini oricând ai 5-10 minute de pierdut: la coadă, la metrou, între cursuri, în pauza de masă, înainte de culcare etc.
  3. Spune în trei cuvinte ce spui în o sută. 
  4. Fii atent la cei din jur și respectă-le nevoile și spațiul personal. Ceea ce zici și faci influențează starea de spirit și puterea de concentrare a celorlalți.
  5. Folosește „dar” mai puțin. „Ai dreptate, dar…”. „Îmi place, dar…”. „Nu sunt împotrivă x, dar…”. Îi dai sau nu dreptate? Îți place sau nu-ți place? Ești sau nu împotrivă?

Sau 6. Îmbunătățește ceva ce are sens în experiența ta.

Begin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *