Zest: Interviuri despre scris, cu oameni care scriu

Acum vreo șase luni am început să spun timid că mi-ar plăcea să fac un podcast. Mi se părea complicat. Dar aveam o idee care nu-mi dădea pace: să fac interviuri cu oameni care scriu cu poftă și chef. Așa cum zice Ray Bradbury în Zen in the Art of Writing, „you have to write with zest and gusto”.

Așa că mi-am făcut curaj și am luat-o pas cu pas. Ce înseamnă să faci un podcast? De ce aș avea nevoie? Ceva de înregistrat, microfoane, cabluri. Și ce altceva mai presupune? Să găsesc invitați, să-i conving să facem interviurile, să găsesc o locație unde aș putea înregistra. Și apoi? Unde aș urca episoadele? Și cum s-ar chema?

De ce?

Tata m-a întrebat de ce vreau să fac interviuri audio și nu video. I-am zis că audio e viitorul și că-mi place tipul ăsta de conținut. E mai intim, mai ușor de consumat (în mașină, în metrou, când faci curat, la coadă la Mega) și, până la urmă, mai ușor de realizat. Ca să nu mai zic că sunt fan podcasturi de ani de zile și m-am îndrăgostit de format.

Eu m-am întrebat care ar fi scopul podcastului. Mi-am răspuns că vreau să creez o resursă de sfaturi, lecții și experiențe pentru cei care vor să învețe și să înțeleagă mai bine procesul de scris. Mai mult, cred că și cei care nu se ocupă neapărat cu scrisul ar putea fi interesați de poveștile unor scriitori, bloggeri, copywriteri sau jurnaliști.

Fără voi, e pustiu

Vreau să le mulțumesc prietenilor care m-au ajutat cu sfaturi și m-au motivat cu „și? când lansezi?”, primilor invitați care au fost de acord să-i înregistrez fără să știe prea bine ce o să iasă, Silvianei pentru frumoasa identitate a podcastului și vouă, viitorilor ascultători, pentru că dați o șansă acestei idei și treceți peste micile greșeluțe de început.

Unde puteți asculta Zest?

Toate aceste platforme au variantă de mobil și desktop, iar episoadele pot fi ascultate online sau descărcate pentru a le asculta offline sau când nu aveți wifi.

Dacă folosiți alt app/altă platformă pentru podcasturi, lăsați un comentariu.

Acestea fiind zise…

Bună, eu sunt Sabina, și mă bucur să vă am alături la Zest, un podcast despre scris, cu oameni care scriu.

6 thoughts on “Zest: Interviuri despre scris, cu oameni care scriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *