Maria Orban: Scrisul mi-a dat un rost în perioade dificile (Zest #66)

Maria Orban


Maria Orban locuiește în Brașov, unde este profesoară de limba și literatura română. A absolvit Facultatea de Litere a Universității Transilvania și și-a descoperit pasiunea pentru scris treptat, în urma studiilor și a unor cursuri de scenaristică și scriere creativă.

În 2020, a debutat cu romanul „Oameni Mari” (Editura Nemira). Romanul a fost nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde” în 2021 și a fost selectat pentru Festival du Premier Roman de Chambéry în 2022. Maria a câștigat și concursul de scenarii Write a screenplay for… organizat de Asociația Cinemascop și HBO Europe, cu scenariul „Timp de expunere limitat”.

Am vorbit despre nevoia de structură și disciplină în scris, despre proces și reîntoarcerea la el în perioade dificile, despre ciorne și șlefuit, dar și despre cărți și filme recomandate.


Zest este un podcast despre plăcerea și uimirea de a scrie. Acesta este primul episod din sezonul al patrulea, în care vorbim despre cum revenim la procesul creativ, despre scrisul care ne ajută să procesăm viața, despre poveștile care așteaptă să fie spuse și despre termene limita, așa cum ni le dăm noi sau contextul.

🎧 Ascultă-ne în app-ul preferat
📽 Hai să ne vezi: youtube.com/sabinavarga
💪 Susține-ne, cu acces la conținut exclusiv: patreon.com/zestpodcast
☕️ Sau fă-ne cinste cu o cafea

Un fragment video din interviu:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *