Ana Maria Ciobanu: Contează când oamenii despre care scrii se simt auziți și reprezentați (Zest #69)

Ana Maria Ciobanu


Ana Maria Ciobanu este reporter din 2011. A scris pentru Decât o Revistă despre subiecte precum identitate, inegalitate socială, violenţă în familie, sărăcie extremă sau rasism. A primit numeroase aprecieri pentru munca sa printre care mai multe Premii Superscrieri (2012, 2013 și 2020), European Press Prize Special Award în 2017 și European Press Prize for Innovation în 2020 (premii de echipă) și Premiul jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie” în 2021.

Ana este creatoarea podcasturilor Satul Mădălinei și Obiceiul pământului, dar și co-gazda podcastului mame.

A povestit la Zest despre începuturile sale în scris și în jurnalismul narativ, cum abordează procesul jurnalistic, cum încearcă să dea mai departe ce a învățat și câtă muncă de scris e în spatele unui podcast. Bineînțeles, am discutat și despre ce înseamnă pentru ea finalul Decât o Revistă, care publică ultimul număr la finalul acestui an.

Ascultă ▶️


Zest este un podcast despre plăcerea și uimirea de a scrie. Acesta este al patrulea episod din sezonul cu același număr, în care vorbim despre a ști când să spui stop. A te întoarce la ce ai pus pe pauză sau a trece mai departe. A lăsa, uneori, viața să meargă de la sine – ca atunci când scrii un vomit draft – pentru ca mai apoi să pui ordine în ce a ieșit.

🎧 Ascultă-ne în app-ul preferat
📽 Hai să ne vezi: youtube.com/sabinavarga
💪 Susține-ne, cu acces la conținut exclusiv: patreon.com/zestpodcast
☕️ Sau fă-ne cinste cu o cafea

Un fragment video din interviu:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *